Zašto su datulje dobre za zdravlje?

datulje

Datulje sadrže mnogo fruktoze i imaju visok glikemijski indeks, što može povećati razinu šećera u krvi, ali one se ipak smatraju dobrom zamjenom za šećer.

Zašto? Jer su datulje bombe zdravlja. Četiri datulje (30 grama) imaju oko 90 kalorija, jedan gram bjelančevina, 13 miligrama kalcija, 2,8 grama vlakana i još velik broj drugih hranjivih tvari.

Odlična stvar kod datulja je što će vas odmah napuniti energijom i revitalizirati tijelo.

Datulja je bogata vitaminom B, vitaminom koji poboljšava performanse mozga i pomaže ostvariti bolje rezultate na  testovima (osobito B6 vitamin).

Datulje

 

Također sadrži vitamin A koji je vrlo bitan za dobar vid i zdravu kožu. U datuljama se još može pronaći i vitamin K koji igra važnu ulogu u zgrušavanju krvi. Nedostatak ovog vitamina može rezultirati raznim hemoragičnim bolestima.

Postoji najmanje 15 minerala u datuljama, uključujući kalcij, magnezij, mangan, cink, bakar (pomaže u proizvodnji crvenih krvnih stanica), željezo, selen i kalij.

Datulje su dobre za čišćenje organizma od toksina. Soka od datulja pomaže u liječenju grlobolje i prehlade. Sačuvajte zdravlje uz pomoć datulja!

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.38 / 5   8
Facebooktwitterpinterestmail
10-04-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: datulja zdravlje, datulje i čišćenje crijeva, Datulje korisnost, datulje vitamini, datulje za sta su dobre,