Gljive u woku

gljive u woku

Sastojci:

  • 150 g bukovača
  • 150 g šampinjona
  • 150 g lisičarki
  • 150 g mrkve
  • 2 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice curry praha
  • 1 žličica šećera
  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 150 g graška
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica sjeckanoga vlasca
  • sol, papar

Priprema:

  1. Gljive očistiti i narezati na prikladne komade.
  2. Mrkvu očistiti i narezati na rezance. Luk očistiti i narezati na kolutiće.
  3. U woku na vrućem ulju popržiti gljive, začiniti ih solju i paprom te izvaditi i staviti na stranu.
  4. Na preostalu masnoću dodati kolutiće mladog luka i listiće češnjaka.
  5. Čim češnjak zamiriše, posoliti i popapriti, dodati curry prah, prstohvat šećera, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko te kuhati na laganoj vatri 4-5 minuta.
  6. Dodati grašak i pržene gljive. Kada se sastojci dobro ugriju, po želji umiješati škrobno brašno pomiješano s 2 žlice vode, dodati sjeckani vlasac i poslužiti.

 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.67 / 5   3
Facebooktwitterpinterestmail
13-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: gljive recepti, cijeli sampinjoni u woku, sampinjoni u woku, pecurke u voku, paleo recepti s gljivama, koliko se dugo pirjaju šampinjoni, koliko dugo treba pirjati bukovace u woku, gljivice na noktu ruke, gljive u woku, gljive na voku,