Jednostavna kaša od jabuka

kasa od jabuka

Mnogi kašu od jabuke prvi puta sretnu u nezgodnoj situaciji, tj. kada pate od proljeva. Ova kaša dobro je poznati domaći recept koji se daje osobama u trenucima problema s probavom. Ipak, za razliku od većine lijekova kaša od jabuka je fina. Pogotovo ako joj se doda cimet ili, omiljena kombinacija autora, smrvljeni Petit Beurre keksi.

Priprema kaše od jabuka:

  • Uzmite jabuku, dvije ili tri (ovisno koliko kaše želite) i ogulite im koru
  • Oguljene jabuke pomoću ribeža sitno naribajte u tanjur
  • Pustite da tako stoje dok ne posmeđe

 Po želji ih pospite šećerom, cimetom u prahu ili ih pomiješajte s izmrvljenim keksima. Možete kapnuti i par kapi limuna.

Napomena za one koji pate od proljeva: Vi u kašu od jabuka nemojte dodavati ništa od navedenog osim limuna. I iz kaše iscijedite sav višak vode koji se stajanjem stvorio.

Jedan recept za zdravi doručak:

Kada ste naribali jabuke u njih dodajte zobene pahuljice sitnog zrna (one krupne dulje trebaju da se smekšaju) i nekoliko oraha. Tako ćete si osigurati dozu vitamina, nezasićenih masti i vlakana već pri doručku.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.67 / 5   3
Facebooktwitterpinterestmail
13-12-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: kasa od jabuka, zobena kasa s jabukom, jednostavna zobena kaša, zobena kasa kod proljeva, zapek u crijevima, masina kasa sa jabukom, kasa sa jabukama, kasa od jabukz, kasa od jabuke s cimetom, zobena kaša sa jabukom,