Kroketi od brokule – recept

kroketi od brokule

Kroketi su fini dodatak raznim jelima. Najčešće se rade od krumpira. Kroketi od brokule dodaju zelenu boju na tanjur kao i mnoge vitamine kojima brokula vrvi. Evo recepta.

Sastojci:

  • 225 g brašna od slanutka
  • 2 žličice soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 300 ml hladne vode
  • 700 g brokule (narezane na cvjetove)
  • začini po želji (asafetida, kurkuma, korijander, ljuta paprika)
  • ulje

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli promiješati brašno od slanutka, začine, sol i prašak za pecivo.
  2. Polako doliti hladnu vodu i miješati pjenjačom dok se ne dobije glatko tijesto, dovoljno gusto da se primi za povrće.
  3. Zagrijati ulje. Staviti u tijesto nekoliko cvjetova brokule i dobro ih umočiti, tako da tijesto potpuno prekrije svaki cvijet.
  4. Svaki cvijet vaditi iz tijesta odvojeno i brzo stavljati u ulje. Istovremeno pržiti nekoliko kroketa, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi.
  5. Izvaditi ih i staviti u mrežicu da se cijede. Poslužiti još tople uz rižu i pirjano povrće.

Članak uređen:

Ocjenite članak

3.60 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kroketi od brokule – recept

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.