Pikantni tofu namaz

tofu namaz

Uz ovaj recept možete jednostavno sami proizvesti svoj tofu namaz i začiniti ga po želji. Pa krenimo.

Priprema tofu namaza:

  1. Tofu je potrebno usitniti u mikseru.
  2. U smjesu dodati nasjeckani peršinov ili celerov list, zrno korijandera (može i korijander u prahu), prstohvat (morske) soli ili više za slaniji okus, usitnjeni češnjak (samo malo), mrkvu i za kraj žličicu tahinija.
  3. Za pikantni okus dodajte papra ili nasjeckane ljute papričice. Sve zajedno dobro izmiksati u mikseru te po želji dodati malo vode kako bi se smjesa razrijedila. Ako nemate korijander ili tahini, jednostavno ih preskočite. Tofu namaz se može držati u hladnjaku nekoliko dana.

Serviranje:

Tofu namaz uz tost je idealno predjelo ili lagani obrok, a neki ga vole uz vruće pecivo za doručak. Odlično se nadopunjuje sa salatom od rikole i rajčica.

Ovaj recept ustupila je Vegetarijanska kuhinja.

Dobar tek!

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Pikantni tofu namaz

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.