Toskanski grah

toskanski-grah

Potrebni sastojci:

  • 450 g suhog graha
  • 200 g oguljenih rajčica (pelata)
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslonovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • Žalfija
  • Sol i papar

 Upute za pripremu:

  • Namočite grah 12 sati u vodi, ocijedite i kuhajte u slanoj vodi na laganoj vatri sve dok ne počne pucati te ga ocijedite.
  • U širu tavu stavite maslinovo ulje, zgnječeni češnjak i grančicu žalfije.
  • Dinstajte češnjak pa dodajte ispasirane pelate.
  • Kuhajte 10-ak minuta da dobijete gusti umak.
  • Dodajte grah, lagano promiješajte, posolite i malo više popaprite.
  • Kuhajte još 15 minuta i poslužite toplo.
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
26-04-2016
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: bosanski grah recepti, namakanje nogu u slanoj vodi, stoje ispasirane pelate, toskanska juha od mahunarki,