Za sve koji nemaju vremena kuhati – 3 jela za 5 minuta

brzo-kuhanje

Postoje dani kada vam se ne da zamarati s mnogobrojnim suđem, za te dane stvoreni su ovi recepti. Ova jela su savršena za sve osobe koje nemaju vremena, a posebno za studente koji žive u domu. Jedino što vam je potrebno su mikrovalna pećnica i lončić. Ako ste vegetarijanac ili vegan u tranziciji i muku mučite s kompliciranim receptima, ovdje ćete pronaći spas!

Svi recepti prikladni su za vegane i uključuju 1 porciju!

1) Kuskus burrito

Sastojci:

  • 1 šalica kuskusa
  • ½ šalice + 1 žlica kipuće vode
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica praha češnjaka
  • ½ crnog kuhanog graha ili procijeđenog graha iz konzerve
  • ½ šalice kukuruza
  • 2 – 3 žlice salse
  • šnite avokada (po želji)
  • sok ¼ limuna (po želji)

couscous

Upute:

  1. U srednje veliku zdjelicu stavite kuskus, kumin, prah češnjaka i kipuću vodu. Pokrijte tanjurom na 3 minute, za to vrijeme spremite ostale sastojke.
  2. Nakon 3 minute kuskus je gotov – lagano ga pomiješajte vilicom ili žlicom.
  3. Dodajte grah, kukuruz, salsu i avokado na vrh. Iscijedite limun, dobro promiješajte i uživajte!

2) Stirfry recept

Sastojci:

  • 1.5-2 šalice smrznutog povrća
  • ½ paketa tvrdog ili jako tvrdog tofua
  • 1 žličica praha češnjaka
  • 1 žličica praha đumbira
  • 1.5 – 2 žlice soja sosa ili tamari umaka
  • 1 žličica sezamovog ulja (po želji)

mikrovalna-pecnica

Upute:

  1. Stavite smrznuto povrće u mikrovalnu pećnicu, poklopite i grijte 2 minute na visokoj temperaturi.
  2. Za to vrijeme, narežite tofu na komade.
  3. Dodajte tofu i ostale sastojke u povrće i dobro sve promiješajte.
  4. Stavite nepoklopljeno u mikrovalnu na 3 minute (ili dok se većina tekućine ne upije).
  5. Servirajte s rižom, kuskusom ili prilogom po želji.
  6. Slatka tortilja

Sastojci:

  • 1 tortilja
  • maslac od kikirikija (koliko želite)
  • 1 banana, narezana na tanke šnite

tortilja

Upute:

  1. Jednu polovicu tortilje premažite maslacem od kikirikija (možete i cijelu ako vam odgovara).
  2. Položite šnite banane na maslac od kikirikija.
  3. Presavijte tortilju na pola – drugu polovicu preko namazane polovice s bananom.
  4. Položite direktno na tavu, grijte sve dok tortilja lagano ne poprimi smeđu boju. Prerežite tortilju na 3 ili 4 komada (ovaj korak možete obaviti i prije grilanja na tavi).Uživajte!
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
07-12-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: sve o kuskusu, ZAŠTITA GRAHA,