Zapečeni špinat s pinjolima i mozzarellom

zapeceni-spinat-s-mozzarellom

Sastojci

  • 1000 g mladog špinata
  • 150 g mozzarelle
  • 50 g pinjola
  • Par režnjeva češnjaka
  • svježi bosiljak
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

 Upute za pripremu

Špinat očistite, skuhajte u lagano posoljenoj vodi par minuta i dobro ocijedite. Vatrostalnu posudu premažite s dvije žlice maslinovog ulja i pospite sitno sjeckanim češnjakom.

Na to rasporedite špinat, po njemu složite mozzarellu rezanu na ploške, pospite pinjolima i poškropite ostatkom maslinovog ulja. Zapecite u pećnici na 200 stupnjeva dok se sir ne rastopi, tj. oko 25 minuta.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
05-05-2016
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: pinjoli spinat, recepti sa špinatom, spinat s mozarellom, špinat s mozzarellom, Spinat sa mozzarelom,