Moderne frizure za žene u zreloj dobi

zenske-frizure

Ako ste u potrazi za savršenom frizurom koja će biti prikladna vašim godinama, razveselit će vas to da ne morate mnogo eksperimentirati kako biste pronašli vašu idealnu frizuru. Zrela dob donosi nekoliko prednosti, a jedna od njih je da se trendovi frizura ne mijenjaju toliko dramatično kao u mlađim danima.

Postoji nekoliko univerzalnih pravila uz koja ne možete pogriješiti. Jedno od njih je da što više godina imate, vaša kosa bi trebala biti kraća. Jedan od razloga je to što se kosa s godinama stanjuje, gubi sjaj te može biti suha i beživotna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Duga kosa kod žena u zreloj dobi traži izuzetno puno njege, te ju je teško održavati.

Ako ste ipak odlučni u tome da zadržite dugu kosu, posvetite joj dovoljno pažnje kako bi ona izgledala zdravo i njegovano.

Idealno, žene u zreloj dobi trebale bi nositi kratke, asimetrične frizure ili kosu ošišanu do brade ili ramena. Asimetrične šiške su odličan izbor, jer prikrivaju izražene bore na čelu i mogu vas pomladiti. Ipak, ako imate izuzetno rijetku kosu, one nisu pravi izbor.

Ženama u zreloj dobi savršeno pristaju gotovo sve svjetlije nijanse: plava, boja meda, bakrena, svijetlo smeđa, pa čak i narančasta. Tamnije nijanse istaknut će sve nedostatke na vašem licu stoga biste ih trebali izbjegavati, a osobito ako ste svjetlije puti.

Kratke dječačke frizure mogu učiniti da izgledate mlađe, kao i poluduga, asimetrično ošišana kosa. Ako imate nešto dužu kosu, blage kovrče će vam izvrsno pristajati, a uz to će ublažiti vaše crte lica. Kod podignute kose, pundža ili rep trebali bi biti opušteni, s nešto više volumena.

Donosimo vam nekoliko prijedloga frizura za žene u najboljim godinama:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kratka kosa

Poluduga kosa

Duga kosa

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.71 / 5   14
Facebooktwitterpinterestmail
14-05-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: MODERNE FRIZURE, kratke frizure za starije zene, Frizure za starije zene, frizure za starije dame, kratke frizure za žene, kratke frizure za žene srednjih godina, Kratka kosa, frizure za zene, kratke frizure za starije, kratke frizure za žene u zreloj dobi,