Klinčić – najbolji prirodni lijek protiv zubobolje

Klinčić – najbolji prirodni lijek protiv zubobolje
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Za razliku od nas, Europljana, koji na prvi signal zubobolje pijemo tablete protiv bolova, te odmah zakazujemo termin kod zubara, u Indiji ljudi koriste prirodni lijek – klinčić.

Klinčić je kod nas poznat (naročito za pripremu kuhanog vina) ili u mješavini za medenjake (u mljevenoj formi), dok se u Indiji koristi za kuhanje jela koja se teže probavljaju (u karijima) i za – zubobolju.

S prvim osjetom bola u zubima, mahuna klinčića se postavlja na bolno mjesto, a zatim se čvrsto zagrize. Tako zagrižen klinčić drži se na bolnom mjestu petnaest minuta do pola sata.


Iz Web shopa:
Klinčićevac, eterično ulje, 10ml


Bol jenjava postepeno i zatim iščezava. Za jaču zubobolju ili bol u desnima koristi se ulje od klinčića, koje ima anestetičko djelovanje.

Nakon apliciranja klinčića na bolno mjesto (na desni iznad bolnog zuba, odnsono bolno mjesto umasira se ulje od klinčića) bol jenjava istog trenutka – slično kao kad primate anesteziju kod zubara.

Više ne osjećate bol ili bilo kakvu senzaciju! Osim anestetičkog, ulje klinčića ima i protuupalno djelovanje, tako da i ublažava uzrok boli.

Pročitajte više: Popis prirodnih lijekova protiv zubobolje

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:
Saznajte više o - klinčić - zubobolja

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (2 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: klinčić za zubobolju, klincic protiv zubobolje, klincic, Klincici protiv zubobolje, zubobolja klinčić, Ulje klinčića cijena, klinčić i zubobolja, eterično ulje klinčića cijena, ulje klincica, ulje od klinčića cijena,