Astmu i KOPB možete liječiti mobilnim igricama

mobilna-igrica-na-tabletu

Koliko god zvučalo fantastično, dokazano funkcionira. Na smartfonu ili tabletu igrate svoje omiljene igrice i time poboljšavate zdravlje. Ova inovacija je proglašena pobjednikom “Startup Tracka” u Berlinu.

Mladi poduzetnici iz Izraela i njihova tvrtka iFeel Labs je ovogodišnji pobjednik natjecanja „Startup Track“ na Svjetskom zdravstvenom samitu u Berlinu.

Napredak u igricama moguć samo uz pravilno disanje

iFeel Labs pomaže pacijentima koji boluju od astme i kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) da igranjem popularnih igrica poput Candy Crash poboljšaju funkciju pluća. Mjerenjem HRV (heart rate variability) senzor prati disanje i upozorava korisnika kada treba udahnuti i izdahnuti. Napredak u igrici je moguć jedino uz ispravno disanje prema uputi aplikacije.

Igranjem igrica se opušta dišna muskulatura, što je osobito važno kod plućnih bolesnika.

djevojcica-s-mobitelom

Djelovanje na uzrok bolesti, a ne samo na maskiranje simptoma

Svojim fokusom na astmu, iFeel Health donosi revolucionarni pristup jednom od najvećih globalnih zdravstvenih problema danas. Aplikacija objedinjuje medicinski uvid s računalnom stvarnošću. „ navodi žiri u obrazloženju svoje odluke. „Najvažnije, ona djeluje na stvarni uzrok astme, neprilagođenost na stres, a ne samo na maskiranje simptoma. S više od 300 milijuna oboljelih od astme u svijetu, iFeel Health ima potencijal snažno utjecati na jednu od najčešćih kroničnih bolesti koje oslabljuju organizam“

Za korištenje aplikacije je potrebna dopunska oprema. Bluetooth senzor stoji 199 US dolara, USB senzor 99 US dolara. Sve mobilne aplikacije su uključene u cijenu.

Kako privući djecu na korištenje aplikacije

Prvobitno, aplikacija je bila zamišljena kao instrument za ublažavanje stresa i opuštanje. Na ideju da se iz toga može dobiti više, došla je Prof. Hannah Blau, voditeljica plućnog odjela Schneider Children’s Medical Center iz Izraela. „Želimo li da djeca koriste aplikaciju, moramo od nje napraviti igricu

Američka Food and Drug Administration (FDA) je za sada odobrila samo iFeel-ove senzore. Trenutačno se provode klinička ispitivanja u nekoliko zemalja svijeta. Nakon toga, očekuje se odobrenje softvera i cijele aplikacije.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
13-12-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: čajevi za kopb, aplikacija koja prati disanje, candy crash igre, igrice prati disanje, kako Trimbow za lijecenje KOPB a zamijeniti prirodnim lijekom, kopb alternativno liječenje, najbolji prirodni lijek za kopb, parotida streptokok, Schneider 2010 KOPB,