Kako ojačati imunitet?

jacanje imuniteta

Ako mislite da je vaš imunološki sustav slab, isprobajte nekoliko promjena s naše liste i poboljšajte svoje zdravlje.

1. Puno sna i odmora

Pokušajte spavati osam do 10 sati, jer snom se tijelo oporavlja i osnažuje vaš organizam. Kvalitetan san pomaže brzom oporavku od bolesti, ali nas i štiti da se ne razbolimo!

2. Uravnotežena prehrana

Hrana s visokim razinama antioksidansa je odlična vaš imunološki sustav. Jedite što više raznovrsnog voća i povrća, mliječnih i mesnih  proizvoda te cjelovitih žitarica. Antioksidansi iz superhrane mogu smanjiti rizik od raka i drugih bolesti, a također osnažuju i vaš imunitet.

3. Pokrenite se!

Vježba čini naše tijelo otpornijim i povećava se cirkulacija krvi  u tijelu. Vježbanjem se poboljšava i limfna drenaža kojom se izbacuju toksini iz organizma.

4. Voda

Našem organizmu treba voda, pogotovo kad smo bolesni. Ispijanjem dovoljno vode čistite tijelo od toksina, ali i hidrirate svoj organizam.

5. Smijeh je najbolji lijek

Možda je kliše, ali je istina. Smijeh smanjuje hormone stresa i povećava imunološke stanice sustava koje napadaju viruse.

6. Nemojte uzimati previše antibiotika ili tableta

Uzimanje previše tableta može biti štetno za vaš imunološki sustav. U tom slučaju vaše tijelo će se početi oslanjati samo na tablete, a ne na vlastiti imunitet.

7. Izbacite cigarete/alkohol

Izbacite ili barem ograničite unos toksina poput cigareta, alkohola i masne hrane koja sadrži velike količine šećera, masnoća i raznih aditiva.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4 / 5   13
Facebooktwitterpinterestmail
15-03-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: kako ojačati imunitet organizma, ojacati imunitet, cime ojacati imunitet, kako ojacati imunoloski sustav, kako ojačati imunitwt, Kako ojacati biopolje, kako imunitet ojacati, imunitet kako ojačati, za imunitwt, cirkulacija tijela za dobar imunitet,