Kako učinkovito djelovati na visoki krvni tlak?

Strauss kapi za visoki tlak

Visoki krvni tlak ili hipertenzija je bolest kod koje je pritisak krvi na stijenke krvnih žila većinu vremena, u mirovanju, veći od 140 mmHg /90 mmHg.

Upravo takav krvni tlak pogoduje ubrzanom razvoju ateroskleroze i povezanim bolestima srca i krvnih žila, poput angine pektoris i moždanog udara, koji su ujedno i vodeći uzročnici smrtnosti u Hrvatskoj i u svijetu.

Mislite da visoki krvni tlak nije toliko veliki zdravstveni problem? Razmislite ponovno

Krvni tlak danas je postao toliko velik zdravstveni problem diljem svijeta da od njega boluje otprilike milijarda ljudi, a smatra se da će do 2025. godine svaki treći stanovnik u svijetu u dobi nakon dvadesete godine patiti od visokog krvnog tlaka.

U tom pogledu Hrvatska prati svjetske negativne trendove. Od visokog krvnog tlaka u Hrvatskoj boluje otprilike 38 posto populacije odnosno više od milijun ljudi.

Strauss kapi za visoki tlak

Što je krvni tlak i kako postajemo bolesni?

Visoki krvni tlak je bolest koja se bez simptoma razvija godinama. Najčešće se otkriva prekasno kada osoba doživi srčani udar, moždani udar, zatajivanje bubrega, oštećenja vida ili ima već uznapredovale bolesti srca i krvnih žila. Upravo zato se visoki krvni tlak naziva još i „tihim ubojicom“.

S obzirom na navedeno, važno je ukazati na važnost prevencije i promicanja znanja o opasnostima visokog krvnog tlaka kako bi se u budućnosti smanjio broj oboljelih i broj umrlih od bolesti srca i krvnih žila.

U tu je svrhu Svjetska liga za hipertenziju (World Hypertension League) proglasila 17. svibanj Svjetskim danom visokog krvnog tlaka.

Kako postići normalan krvni tlak?

Važno je voditi brigu o zdravim prehrambenim i životnim navikama, ograničiti unos soli i kretati se, ali je još važnije voditi brigu o zdravlju krvnih žila.

Ako uzmemo u obzir da su visoki krvni tlak i ateroskleroza međusobno povezane bolesti koje se otkrivaju u uznapredovalim fazama, te da visoki krvni tlak dodatno ubrzava proces ateroskleroze, tada je jednostavno za zaključiti da na visoki krvni tlak ne možemo uspješno djelovati ako ne djelujemo na aterosklerozu.

Zapamtite, normalna funkcija krvnih žila preduvjet je za normalizaciju krvnog tlaka.

Strauss kapi će vam pomoći u tome jer djeluju na aterosklerozu na način da istovremeno čiste i šire krvne žile te na takav način omogućuju snižavanje krvnog tlaka. Osim toga, Strauss kapi utječu na razinu masnoće u krvi, doprinose normalnom radu srca i potiču normalnu cirkulaciju.

snizite-visoki-krvni-tlak

Zahvaljujući tome postiže se normalan dotok krvi do svih organa i dijelova tijela i utječe na sustave za regulaciju krvnog tlaka.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.29 / 5   7
Facebooktwitterpinterestmail
29-11-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: biljne kapi protiv visokog tlaka, darivanje krvi visoki tlak, kretanje i visok pritisak, kretanje snizava krvni tlak, prirodne kapi za regulaciju tlaka, Rusomaca hipertenzija, slab sluh i zujanje u usima, straus kapi za visok tlak, tlak i kretanje,