Reumatoidni artritis – uzroci, simptomi i liječenje – Emisija “Kreni zdravo”, Hrvatski radio, 2. program

Feltyjev sindrom i reumatoidni artritis

Reumatoidni artritis je teška, kronična, upalna bolest vezivnog tkiva koja se najviše očituje na zglobovima, koji postaju otečeni i bolni. U ovom poremećaju imunološki sustav napada hrskavično tkivo, kosti i, ponekad, unutarnje organe.

Mnoge osobe na žalost nisu svjesne reumatoidnog artritisa niti koliko on može biti ozbiljan. U težim slučajevima, on može dovesti i do invalidnosti i zato je pravovremena dijagnoza vrlo važna jer se uz odgovarajuće zdravstvene mjere i izmjene životnog stila mogu spriječiti teške posljedice i poboljšati kvaliteta života.

O rematoidnom artritisu razgovarali smo s dr. Vlastom Urban Tripović iz Specijalističke ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koja nam je otkrila kako prepoznati i kako liječiti reumatoidni artritis.

Ne propustite nas pratiti i u idućim emisijama srijedom od 9:00 do 9:30 na Hrvatskom radiju, 2. program.

U idućoj emisiji 16.12.2015. doznajte više o tome kako ublažiti hemoroide.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
26-08-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: tigrova mast djelovanje, flekostil, Lijecenje Reumatoidni Artritis, osteoartritis na hrvatskom, radio emisija tema artritis,