Akupunktura i glavobolja

Akupunktura-glava1

Medicinska akupunktura je izuzetno uspješna kod svih vrsta glavobolja, a po istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije, tretman akupunkturom je prva metoda liječenja kod migrenoznih glavobolja.

Kako je u redakciju stiglo dosta upita oko tretmana akupunkture protiv glavobolje, zamolili smo dr. Vesnu Gorički iz centra akupunkture i homeopatije da nam pojasni tretman. U nastavku prenosimo odgovor.

Glavobolja je subjektivni simptom. Sa stajališta kineske medicine, uzroci glavobolje su najčešće emocionalnog podrijetla (produženi stres, frustracije), disbalans u prehrani, deficit životne energie.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Akupunkturnim tretmanima djeluje se na čitav organizam i nije važno koja je vrsta glavobolje.

Terapija glavobolje

U terapiji se preporučuje napraviti 10 tretmana, 23 puta tjedno, te terapiju ponoviti za otprilike godinu dana, što je individualno i ovisi o pacijentu. U našem Centru ne radimo klasičnu akupunkturu iglama, već laser penom, što znači da je tretman potpuno bezbolan i traje otprilike 20 minuta. Ovisno o uzroku glavobolje, terapiju akupunkturom kombiniramo s termomasažnim krevetom. Kombiniramo i Scenar terapiju.

Točke koje se stimuliraju u terapiji glavobolje nalaze se na nogama, rukama i glavi.

glavobolja2

I ovo bi vas moglo zanimati: 5 prirodnih lijekova protiv glavobolje

Akupunkturom protiv alergije

Zanimalo nas je što je s alergijama, mogu li se one riješiti aromaterapijom pa smo opet priupitali dr. Gorički. Problemi alergije rješavaju se akupunkturom s visokim postotkom uspjeha. Akupunkturni tretmani protiv alergija se rade u ciklusu od 10 tretmana kroz nekoliko godina.
Već u samom početku drastično se smanjuju simptomi i većina pacijenata ne uzima antihistaminike. Nije važno o kojoj se vrsti alergije radi, jer se akupunkturom djeluje na cijeli organizam. Tretmani mogu početi i u tijeku alergijskih reakcija.

 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
14-05-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: akupunktura glave, akupukturne tacke kod glavobolje, glavobolje i akupunktura, Cijena 10 tretmana akupunkture za glavobolju, akupunkutra glavobolja, akupunktura za glavobolje, akupunktura i glavobolje, akupunktura alergija, akupukturne točke za mršavljenje, zeludac i glavobolje,