Moje iskustvo nordijskog hodanja

nordijsko hodanje

Ako još uvijek razmišljate je li Nordijsko hodanje prava stvar za vas, u nastavku pročitajte priču gospođe Ane.

Želim vam ispričati o tome koliko je Nordijsko hodanje promijenilo moj život. Naime, 2010. godine saznajem kako je moje zdravlje ozbiljno narušeno te kako moram promijeniti životne navike ako želim sačuvati zdravlje. Kako se moram više kretati i rekreirati.

U tom trenutku svijet je za mene postao jedno čudno mjesto. Nisam znala kako i od kuda krenuti. Tjelovježba mi nije bila nikako na jelovniku, sve drugo nažalost je. Vrhunac mog sportskog života bio je odlazak na kavu s prijateljicama te šetnja od garaže do lifta, ma kakvo vježbanje…

Trebalo mi je vremena da posložim stvari u glavi. I konačno, odlučila sam. Krenula sam u svijet mršavljenja. Iz dana u dan, korak po korak, mukotrpno, odričući se finih, slatkih stvari za graškić ili dva znoja, skinula bih povremeno koji gram, pa čak i kilogram.

Do kraja ljeta 2015. nešto sam i uspjela smršaviti, međutim to nije bilo dovoljno. Nema druge, teretana, aerobic stižem! … I ne vraćam se..

Ostalo je naravno samo na probnom treningu.  I onda se dogodilo! Naime, surfajući internetom, pronašla sam nagradnu igru i pobijedila. Osvojila sam vikend Tečaj Nordijskog hodanja u Maksimirskom parku u organizaciji Vitathlon društva za rekreaciju, a pod vodstvom profesora Hanija Haddada.

 

Nad glavom veliki upitnik! Svejedno, činilo se to kao dobra prilika jer je pisalo: “ Hodajte s nama u prirodi, na svježem zraku. Rekreirajte se, zabavite, a usput dođite u dobru formu!

Krenula sam. Od tog trenutka moj se život preokrenuo naglavačke! Uključila sam se u grupu hodača, početnika poput mene. Atmosfera je bila izvrsna, osjetila se pozitivna energija, bilo je puno smijeha i zabave. Pristup trenera je bio individualiziran, prilagođen pojedincu i grupi.

Zaljubila sam se! U hodanje sa štapovima! Bio je to krasan vikend. Bila sam jako ponosna na svoja novostečena znanja i nastavila sam hodati dva puta tjedno po Savskom nasipu, iz dana u dan, povećavajući prijeđenu udaljenost. Kondicijski sam rapidno napredovala.

Nakon nekog vremena, moji prijatelji uvidjeli su promjene na meni. Moju vedrinu, optimizam, veselje. Moj stav, disanje i energija, narasli su, a opet nešto se i smanjilo. Struk! Osjećala sam se sjajno. Bila sam konačno zdrava i fit!

Unaprijed se veselim proljeću i ponovnom hodanju sa štapovima. Moja preporuka je svakako društvo Vitathlon i tečaj Nordijskog hodanja!

Više pročitajte na www.vitathlon.com.hr

Članak uređen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Moje iskustvo nordijskog hodanja

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.