Prirodno sredstvo za čišćenje podova – recept

čišćenje

Ukoliko ste primijetili da vi i vaši ukućani često kašljete ili imate alergijske reakcije, osipe i iritacije na koži, uzrok se može skrivati na mjestu gdje ga najmanje očekujete: u vašem domu, točnije u bocama sredstava za čišćenje.  

Posebno trebate biti na oprezu ukoliko imate malu djecu, koja se često igraju na podu, kojega ste “očistili” ili ukoliko na istom hodate bosi. Predlažemo vam da napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova, koje će divno mirisati i potpuno je neškodljivo za zdravlje vas i vaših ukućana.

Potrebni sastojci:

Za izradu ovog sredstva za čišćenje podova možete upotrijebiti bilo koje eterično ulje sa antibakterijskim svojstvom (eterično ulje limuna, naranče, lavande, ružmarina, čajevca…), a možete koristiti samo jedno ulje ili kombinaciju više njih, ovisno o vašim preferencijama.

Prije nego što uzmete pribor za čišćenje, napravite ovo sredstvo za čišćenje u većoj kanti ili posudi od:

  • 1 čaša jabučnog octa
  • 10 kapi eteričnog ulja s anibakterijskim svojstvom
  • 1.5 litra tople vode (ne kipuće!)

Upute:

Dobro izmiješajte sve sastojke i sa njima očistite podove u domu. Podovi će biti ćisti, a vaš dom će divno mrisati na citruse, čajevac, lavandu ili ružmarin (ovisno o odabiru eteričnog ulja).

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

2.86 / 5   7
Facebooktwitterpinterestmail
03-10-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: ciscenje parketa prirodno, čišćenje parketa prirodnim sredstvima, prirodna sredstva za čišćenje podova, prirodno sredstvo za ciscenje parketa, pranje parketa octom, prirodna sredstva za čišćenje laminata, ciscenje poda, prirodno sredstvo za ciscenje, čišćenje laminata prirodnim sredstvima, čišćenje parketa,