Napravite prirodno sredstvo za dezinfekciju

Napravite prirodno sredstvo za dezinfekciju
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Želite da vaš dom bude čist, no ne želite da miriše na bolničku sobu? Dezinfekcijska sredstva za dom često su vrlo skupa, neugodno mirišu, te mogu nadražiti i dišne puteve. Da ne spominjemo sve kemikalije koje završavaju u okolišu, a ponekad imaju i kancerogena svojstva. Dobra vijest je da možete napraviti sredstvo za dezinfekciju sami, od samo tri sastojka.

Za izradu sredstva za dezinfekciju potrebno je:

  • 0.5 L destilirane vode
  • 50 ml medicinskog alkohola ili votke
  • Eterično ulje sa antibakterijskim svojstvima (limun, lavanda, čajevac…)

Za korištenje sredstva za dezinfekciju dobro je imati prskalicu, kojom ćete poprskati željene prostorije. Ovaj dezinficijens je prirodan, a uz to i divno miriše (osim dezinfekcije, osvježava i zrak u prostoriji, a miris lavande ili limuna pozitivno djeluje na raspoloženje. Prije upotrebe potrebno je sredstvo dobro promućkati.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

3.71 / 5   7
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: prirodno sredstvo za dezinfekciju, sredstvo za dezinfekciju, gljivice na noznim noktima, prirodno dezinfekcijsko sredstvo, prirodna sredstva za dezinfekciju, kako napraviti dezinfekciono sredstvo, Sredstvo za dezinfekciju obuće, kako napraviti domace dezinfekcijsko sredstvo, dezinfekciono sredstvo kako napraviti, prirodna dezinfekcija,