Napravite prirodno sredstvo za dezinfekciju

Prirodno sredstvo za dezinfekciju

Želite da vaš dom bude čist, no ne želite da miriše na bolničku sobu? Dezinfekcijska sredstva za dom često su vrlo skupa, neugodno mirišu, te mogu nadražiti i dišne puteve. Da ne spominjemo sve kemikalije koje završavaju u okolišu, a ponekad imaju i kancerogena svojstva. Dobra vijest je da možete napraviti sredstvo za dezinfekciju sami, od samo tri sastojka.

Za izradu sredstva za dezinfekciju potrebno je:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
  • 0.5 L destilirane vode
  • 50 ml medicinskog alkohola ili votke
  • Eterično ulje sa antibakterijskim svojstvima (limun, lavanda, čajevac…)

Za korištenje sredstva za dezinfekciju dobro je imati prskalicu, kojom ćete poprskati željene prostorije. Ovaj dezinficijens je prirodan, a uz to i divno miriše (osim dezinfekcije, osvježava i zrak u prostoriji, a miris lavande ili limuna pozitivno djeluje na raspoloženje. Prije upotrebe potrebno je sredstvo dobro promućkati.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.71 / 5   7
Facebooktwitterpinterestmail
14-05-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: prirodno sredstvo za dezinfekciju, sredstvo za dezinfekciju, gljivice na noznim noktima, prirodna sredstva za dezinfekciju, prirodno dezinfekcijsko sredstvo, kako napraviti dezinfekciono sredstvo, Sredstvo za dezinfekciju obuće, sredstva za dezinfekciju, dezinfekcija obuce, dezinfekcija sretstva,