Kako se jednom zauvijek riješiti stresa?

probuditi-kreativnost

Zato što smo odrasli i muče nas “odrasle brige”, ne znači da trebamo dozvoliti da kreativnost i djetinja znatiželja iz nas iščeznu. Kreativnost može biti produktivna za naše stanje uma. Može nas opustiti i dozvoliti nam da svoju percepciju pomaknemo iz svakodnevnih briga prema opuštenijem stanju, koje se ne orijentira na kontrolu svakog aspekta, svakog trenutka.

Istražiti svoju kreativnost otvara brojne mogućnosti odrasloj osobi, koja je uronjena u svijet briga gotovo svaki trenutak dana. Slijede praktični načini povratka kreativnosti u vašu svakodnevicu. Slijedite one koji vam se najviše svide.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

kreativnost-einstein

Promijenite svoju perspektivu

Razmišljajući izvan okvira, pokrećete kreativnost. Tako počinjete sagledavati svaku situaciju iz više različitih kutova. Kako biste promijenili svoju percepciju, ubuduće probleme odijelite na nekoliko elemenata. Zatim te elemente pomiješajte i pokušajte pronaći nove načine za pronalazak rješenja.

Razmislite što bi se dogodilo kada bi ideja za koju ste zapeli, jednostavno bila zamijenjena drugom.

Ova metoda je važna za jačanje kreativnosti jer vam pomaže da se odmaknete od fiksacija koje mogu ometati kreativna rješenja. Ako vas zanima još praktičnih načina promjene percepcija, skoknite ovdje.

svakodnevna-kreativnost

Čitajte više

Biti kreativan uključuje korištenje mašte za stvaranje novih rješenja. Ne uključuje rješavanje putem koncepata koji su nam pruženi i dobro poznati. Sličan način rješavanja problema vidljiv je i u romanima. Za razliku od televizije, morate zamisliti i mentalno stvoriti sadržaj za sebe same. Znanost potvrđuje poveznicu kreativnosti i čitanja. To se posebno odnosi na čitanje fiktivnog štiva. Dobar roman je mnogo privlačniji od čitanja poslovnih izvještaja ili statistike neke kompanije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Čitanje omogućuje umu nesvjestan rad, istovremeno ga ispunjavajući kreativnošću. Uz to, dobro je za bijeg, koji nam je svima ponekad potreban. Dakle, pronađite štivo u kojem uživate i odvojite vrijeme za čitanje!

kreativnost-i-anksioznost

Obratite pozornost na sada

Kreativno stanje uma je svjesno stanje. Trebate promatrati, sakupljati velik broj informacija, te ih promatrati iz različitih kutova. Kada počnete obraćati pozornost na svaki detalj, moći ćete djelovati odvažno.

Fokusirajte se na trenutni događaj. Činite to svjesno, kada primijetite da su vam misli odlutale. Slušajte svaku riječ koju netko izgovara. Budite svjesni i vlastitih misli.

Za kraj, neka vam slijedeća misao bude dodatna inspiracija ka kreativnom razmišljanju:
Istovremeno možemo imati međusobno suprotne misli. Paradoks je u tome da nam je ugodno s obje. Ako prihvaćate obje misli te vam je s njima ugodno, strah nestaje.

Video za vašu inspiraciju:

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
22-05-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: probuditi kreativnost kod odraslih,