8 kreativnih ideja za ponovnu upotrebu plastičnih vrećica

plasticne-vrecice

Ako volite prirodu i upućeni ste u štetnosti koje plastika čini Zemlji, vjerojatno je da izbjegavate plastične vrećice. Jedna ste od onih osoba koja vjerno nosi platnenu torbu sa sobom i često prilikom kupovine izgovara rečenicu: ‘Ne trebate stavljati u vrećicu, hvala!’

lopta-od-plastike

Bez obzira na sav trud i razmišljanje o plastici, dogodi se situacija u kojoj ste zaboravili platnenu torbu ili je ona premala za sve što ste kupili. Dođete doma, nadraženi činjenicom da se u vašem kućanstvu nakupilo više plastičnih vrećica nego biste to željeli. U takvim situacijama, uvijek postoje alternativna rješenja!

1. Od viška plastičnih vrećica možete napraviti pređu, a potom isplesti torbu, simpatičnu košaricu, tepih ili čak tabure za sjedenje. Proces je jednostavan, zabavan i kreativan. Zbrinjavanje plastičnih vrećica na ovaj način može vam postati novi, obožavani hobi.

plasticna-torba

Na ovoj stranici naučite točan proces kojim ćete plastične vrećice pretvoriti u pređu, a potom u prekrasne i funkcionalne predmete! Nadamo se da će vas slike inspirirati da budete eko kreativni, te da će vas članak Plastika – zašto razmisliti prije nego ju koristite? motivirati na preuzimanje inicijative. Sretno!

 

plasticna-torba-za-jogu2. Od plastičnih vrećica možete napraviti ukrasne jastuke za terasu ili dvorište. Ne trebate kupovati ni jastuk za svog ljubimca. Umjesto toga iskoristite plastične vrećice. Kako? – Jednostavno i besplatno!

Imate li u kućanstvu jastučnice koje želite iskoristiti, ali stoje prazne? Napunite ih starim plastičnim vrećicama.

jastucnica

Ako jastučnice postanu mokre ili se upljesnive, zamijenite vrećice i operite navlaku. Stare vrećice reciklirajte. Ništa lakše!

3. Sigurno niste znali da od plastične vrećice možete napraviti zmaja za svog klinca. Većina stvari potrebnih za ovaj mali projekt već imate u kućanstvu. Kako napraviti ovu kreativnu igračku naučite klikom na link.

plasticni-zmaj

4. Inspiraciju možete pronaći i u Africi. Kao i tamošnji klinci, i vi možete iskoristiti plastične vrećice za izradu lopte. Mrežicu napunite plastikom i voila. Pratite video i naučite kako.

5. Pratite korake sa stranice Lulastic i napravite pom pom. Osim za navijanje, možete ih iskoristiti kao mašne za poklone, ukrase za zabave i sl.

6. Napravite šareni lonac za biljke.

7. Ako imate metalnu vješalicu s koje odjeća stalno klizi, pronađite spas u plastičnim vrećicama. Da, sve je moguće s tom plastikom. Instrukcije i detaljne korake o tome kako poboljšati svoje vješalice naučite na MyRecycledBags.

8. Ukrasite svoj dom! Izradite plastično cvijeće.

Ako želite saznati još načina ponovne uporabe, smanjivanja otpada i recikliranja pročitajte Reuse, Reduce, Recycle – kako ih primijeniti?

Kako vi koristite plastične vrećice? Imate li još kreativnih rješenja za njihovu ponovnu uporabu? Podijelite ih s nama u komentarima.

Članak uređen:

Ocjenite članak

4.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: sto napraviti od vrecica, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

8 kreativnih ideja za ponovnu upotrebu plastičnih vrećica

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.