Međusobni odnos elemenata u Feng Shuiu

feng shui elementi

U Feng Shui umjetnosti stvaranja balansa u prostorima i oko njih polazi se od 5 elemenata i njihovog kruženja u prirodi. Ti elementi su drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Proučavanje elemenata nam pomaže da razumijemo svaku neuravnoteženost u protoku energija.

Postoje dva različita odnosa među elementima. Prvi je kreativni ili stvarajući , a drugi destruktivni ili uništavajući.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kreativni odnos među elementima

nastaje kada jedan elemenat podržava tj. unapređuje drugi. Tako npr. voda podržava drvo, drvo unapređuje vatru, zemlja podržava metal i metal na kraju podržava vodu.

Destruktivni odnos među elementima

nastaje kada jedan element djeluje protiv drugog. Tako drvo uništava zemlju, zemlja upija vodu, voda gasi vatru koja otapa metal a metal reže drvo.

Pet elemenata su također povezani s bojama, godišnjim dobima i smjerovima.

Vatra je crvena, a smjer joj je jug. Voda predstavlja crnu boju i sjever. Drvo je zelena boja a smjer je istok. Metal je bijela ili ponekad zlatna boja, a simbolizira zapad. Zemlja je žuta te je ujedno i središte.

 Vi i vaš dominantni element

Svatko od nas sastoji se od kombinacije svih Feng Shui pet elemenata. No jedan element uvijek prevladava- onaj koji odgovara vašem osobnom arhetipu.

Vaš arhetip predstavlja vaše najdublje kvalitete i način na koji se one izražavaju u svijetu. Tijekom života osnovni arhetip se ne mijenja bez obzira što se životne okolnosti mijenjaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vidjevši sebe kroz ovaj jedinstveni objektiv pomaže nam ostati u ravnoteži. Poznavajući svoj arhetip pomaže nam pronaći način kako poboljšati osobine koje nas čine zadovoljnijima, a umanjiti nepodržavajuće karakteristike koje nam stvaraju blokade.

Obzirom da se arhetip kroz život kreće u ciklusima, dobro je poznavati ga kako bismo bili što bolje pripremljeni za održavanje vlastite životne ravnoteže.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
18-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: feng shui drveće voće, FENG SHUI SMJEROVI SVIJETA,