Koliko je seks u vodi zapravo siguran?

par-u-bazenu

Tijekom ljetnih mjeseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli. No koliko god seks u moru, bazenu ili kadi bio primamljiv, neizbježno se postavlja pitanje koliko je seks na takvim mjestima zapravo siguran. Naime, postoji nekoliko potencijalnih problema o kojima bi definitivno trebali voditi računa.

Bakterije

Javne površine vode zapravo su odvratne. U rijekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tijekom seksa ulaze u ženske spolne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije. Ista stvar vrijedi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno klorirani. Također, kada je pH vrijednost vode iznad svojih normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti učinkovita. Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i kemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro-poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

u-moru

Trenje

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tijekom seksa. Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro-poderotine i infekcije, neovisno o tome u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Kondomi više nisu pouzdani

Prakticiranje sigurnog seksa u vodi može postati izazovno. Kondomi više nisu tako pouzdani budući da mogu lakše ispasti ili se poderati, dok kemikalije i druge supstance u vodi mogu smanjiti njihovu efikasnost. To naravno ne znači da ih ne trebate koristiti – kondomi su i dalje najsigurniji način zaštite protiv spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Kako bi smanjili trenje preporučuje se dodavanje lubrikanta na bazi silikona.

Alternative

Ako želite uključiti vodu u svoj seksualni život možete to učiniti tijekom predigre (primjerice oralni seks pod tušem), a zatim se prebacite negdje na suho. Drugi način je seks pod tušem, no treba napomenuti da i u ovom slučaju postoji rizik da kondom neće biti potpuno učinkovit (ali zato je rizik od infekcija i iritacija puno manji).

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
18-07-2016
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni