Suha vagina i kako ju navlažiti?

suha-vagina
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Zbog nedostatka vremena koje je tipično za moderno doba dolazi i do promjena seksualnih navika. Jedna od promjena je da čin seksa traje u prosjeku kraće nego prije deset godina, a redukcija je zahvatila i predigru.

Jedan od problema koji se javlja kao posljedica je i suha vagina te bolan seksualni odnos uslijed nedostatne vlažnosti.

Partneri koji, u želji za što bržom penetracijom, ne pričekaju da se područje rodnice propisno navlaži riskiraju iritaciju spolnih organa što je neugodno za oba partnera.

Razlozi suhe vagine mogu biti i fizičke prirode, ukoliko žlijezde ne proizvode dovoljno tekućine ili ju proizvode pre sporo.

Naravno, jedan od najčešćih razloga je ipak vezan za psihu. Žena treba biti opuštena i u “ljubavnom zanosu” kako bi postala vlažna i spremna primiti penis u sebe.

Kako navlažiti vaginu?

Muškarac može pomoći tako da pripremi atmosferu koja je opuštajuća i poticajna za seks. Lagana muzika, upaljene svijeće i mirisni štapić su od koristi.

Duuuga predigra koja uključuje stimuliranje erogenih zona (žene ih imaju malo više nego muškarci 🙂 ) također će izazvati seksualnu želju i potaknuti žlijezde na proizvodnju tekućine.

Lubrikanti za podmazivanje vagine

Kao dobra opcija pokazuju se i lubrikanti. Preporučuje se koristiti prirodne lubrikante bez umjetnih aroma jer ipak se radi o vrlo osjetljivom području. Najbolje je lubrikant ili ulje lagano umasirati u stijenke rodnice što će ženi pružiti užitak te ju dodatno opustiti.

Zlatno pravilo za muškarce: Pitajte ženu što joj najviše paše i činite joj upravo to.

 

Suha vagina u menopauzi

Žene s godinama gube sposobnost vlaženja kakvu su imale prije. Radi se o fizičkom procesu koji se događa. Ipak, i žene u starijoj dobi mogu se navlažiti samo to može potrajati dulje. Dragi muškarci, budite strpljivi. Iskustva nekih muškaraca koje ovom prilikom nećemo imenovati pokazuju da je seks sa starijom ženom izuzetno zanimljiv i zahvalan.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

3.94 / 5   53
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: suha vagina, suha rodnica, suva vagina, suhoca vagine, vlaznost vagine, suha rodnica prirodni lijek, kako navlažiti ženu, suhoća rodnice prirodni lijek, suhoća rodnice, kako se navlaziti,